Állatfarmok, állattenyésztő telepek infrafűtése

A tartástechnológia napjainkban jelentős átalakuláson megy keresztül. Az elsődleges cél az állatok számára kényelmesebb, a természetes körülményekhez hasonló tartási rendszerek kialakítása.

borju-infrafutese-fialtatokbanEgy újszülött állatnál gyakran jelentkező probléma a kihülés veszélye, mivel szinte egyáltalán nincsen energiatartaléka szervezete melegen tartására. Könnyen legyengül és alig marad ereje, hogy megküzdjön bármi később felmerülő problémával. Éhen halhat, betegségben elpusztulhat. Ezért fontos, hogy megakadályozzuk az újszülött borjak, malacok kihűlését.

A naposcsibék számára különösen fontos a megfelelő hőmérséklet. Ennek beállítását már az állomány érkezése előtt biztosítanunk kell. A naposcsibék legalább 30-35 ℃ fokos hőmérsékletet igényelnek.

csirkefarm-infrafuteseA fialtató kutricában az infrasugárzók, infrapanelek alkalmazása azonban segíthet biztosítani, hogy megfelelő legyen a hőmérséklet a kihűlés elkerüléséhez.

Később is szükség van legalább melegítő infra lámpákra, amik körülbelül egyméteres magasságban jó komfortérzetet nyújtanak a pelyhes szárnyasoknak. A megfelelő hőmérséklet biztosítása és a hőingadozások kiküszöbölése nagyon fontos, de legalább ilyen lényeges dolog a programszerű hőmérséklet csökkentés. Ennek következetes végrehajtása elősegíti az állatok saját hőszabályozó rendszerének gyors kialakulását.

malacok-infrafutese-fialtatokbanMiért előnyös a fialtatókban az infrafűtés?

 • a Napsugárzás erejével természetesen melegít
 • erősíti az immunrendszert
 • elősegíti a csontnövekedést
 • javítja a vérkeringést a mélyebben lévő szövetekben
 • sebek, sérülések esetén hatékony gyógyító hatású

 

Milyen egyéb előnyök származnak az istállók infrafűtése során?

 • nincs szükség előmelegítésre, az infrasugárzók azonnal 100%-os hatékonysággal fűtenek
 • célzott fűtés, energiahatékonyság
 • szellőztetés mellet is azonos fűtési hatékonyság (kompromisszumok nélkül megszüntethető az istállók ammóniás levegője)
 • az infrafűtő berendezések a takarmány és alom szárazon tartásához is kiváló

 

loszolariumAz állattartás területén különleges helyet képvisel a lótartás, mivel elsősorban versenyeztetés céljából vagy kedvtelésből végzik. Ezen a területetn nem kifejezetten a fűtés a cél ( bár az sem elhanyagolható), sokkal inkább a lószárításra ( lószoláriumokra) fekteknek hangsúlyt!

Az infrasugarak a szőrzetet és a bőrt gyengéden és egyenletesen felmelegítik, ezáltal a sugarak áthatolnak a vérerekkel átszőtt bőrrétegen kb. 5-6 mm mélységig, ahol a hőenergia a véráram útján gyorsan eloszlik az egész testben. Ennek következtében a száradás felgyorsul, a véráramot felmelegített sugarak elvonják a fáradságot, izomlázat, ellazítják az izmokat, ezáltal kellemes érzést biztosítanak.

A lábfelületre irányított sugarak az inak és ízületek regenerálását végzik.

loistallo-loszaritas-infrafutesJellemzői:

 • gyorsítja a megázott, izzadt vagy lemosott ló száradását
 • megelőzi a meghűlésese megbetegedéseket
 • erősíti az immunrendszert
 • megelőzi és kezeli az izommerevséget
 • elősegíti a csontnövekedést
 • javítja a vérkeringést a mélyebben lévő szövetekben is

Sebek, sérülések, nyeregfeltörés stb. esetén hatékony gyógyító hatást tudunk elérni az infrasugárzók használatával. Ezt a technológiát a humángyógyászatban és a professzionális infraszaunákban is alkalmazzák.

Kérje ajánlatunkat!

Az infrapanelekkel, infrasugárzókkal melegített állatok egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, jobb kedvűbb állatokká válnak.

 
tekintse-meg-hutes Állatfarmok, állattenyésztő telepek párahűtése, ipari párásítás!

ipari infrafűtés 13 280

HOGYAN MŰKÖDIK AZ INFRAFŰTÉS?

hogyan-mukodik-az-infrafutes

Érdekli az ipari párahűtés?

ipari-parahutes

Kövessen minket!

facebook-logo

A weboldalon cookie-kat használunk, melyek jobb vásárlási élményt nyújtanak...Bővebben