Templomok infrafűtése

templom infrafűtés 4A templomi fűtések kialakításánál elsődleges szempont az alacsony fogyasztás, továbbá az, hogy megfeleljenek az esztétikai és nem utolsó sorban a műemlékvédelmi feltételeknek. (Jelenleg ez nagyon sok fűtési megoldásról nem mondható el.)

A templomok nagy belmagassága, és a templom rendeltetése miatt is ésszerűtlen lenne az egész templomot fűteni. Hagyományos fűtéssel a felszálló meleg levegő miatt haszontalanul a templom tetejét fűtenénk, míg a padoknál hideg maradna. Ezért sokkal célszerűbb helyi infrafűtést alkalmazni, ami közvetlenül és célzottan a templomba látogató hívőket fűti. 

Az infrafűtés nagy előnye, hogy hatásmechanizmusának megfelelően nem a levegőt, hanem közvetlenül a tárgyakat, embereket fűti:

  • alacsonyabb levegőhőmérséklet mellett is kellemes hőérzet alakul ki az emberekben,
  • a sugárzó hő a falakat szárítja, elkerülhető a penészesedés
  • a hűvösebb levegőhőmérséklet konzerválja a falfestményeket, freskókat.

templom infrafűtés 2A templomfűtés egyik módja az alacsonyabb teljesítményű infrapanelekkel való fűtés, amit a padsorok aljára, a szószék oldalára stb. felszerelve célzottan a hívők és papok lábát fűti (köztudott, ha a lábunk meleg, kevésbé fázunk). Mivel kifejezetten a lábak melegítését szolgálja a padfűtés, ezért a hívőknek nem lesz melegük nagykabátban sem. Az alacsonyabb teljesítmény ellenére rövid, max. 1 órás előfűtés elég a kívánt hőfok eléréséig. Mivel az infrapanelek alacsony  felületi hőmérséleten működnek, ezért az infrapanel és a láb, illetve a ruházat közvetlen érintkezése esetén nem fordulhat elő égési sérülés vagy a ruha kiégése. Alkalmazása teljes mértékben biztonságos.templom infrafűtés 3

A templomfűtés másik módja a nagyobb teljesítményű infrasugárzókkal való fűtés, melyet célszerű a falra felszerelni a padsorokra, oltárra stb. irányítva. Az infrasugárzók nagyobb teljesítménye miatt nincs szükség előfűtésre, elég célzottan a mise vagy egyéb szertartás idejére bekapcsolni a készülékeket. Költséghatékony működés, 100%-os energiahatékonyság.

Kérje ajánlatunkat!

    

 

A weboldalon cookie-kat használunk, melyek jobb vásárlási élményt nyújtanak...Bővebben