Ipari fűtés megoldások

 

Az ipari fűtés megoldások terén megkülönböztetünk hagyományos konvekciós (meleg levegős) fűtési rendszereket, valamint az ipari hősugárzó fűtéseket. Az alábbi cikkben az ipari elektromos hősugárzók használatának előnyeit és jellemző felhasználási területeit mutatjuk be.

 

 

Mi az előnye az ipari hősugárzók használatának a konvekciós fűtéssel szemben?

 

Az ipari hősugárzók, infra hősugárzók működésük során az elektromos áramot alakítják át infravörös sugárzássá és ezáltal hőforrásként működnek. Nem a helyiség teljes levegőjét, csupán a felületeket, testeket fűtik fel.

  • Minimális hőveszteséggel üzemelnek, így használatukkal akár 50 %-s energia- és költségmegtakarítás érhető el a hagyományos fűtési rendszerekhez képest.
  • Felfűtési idő jóval rövidebb, azonnal meleg érzet keletkezik
  • Az infrafűtés magasabb hőérzetet biztosít mint a mért hőmérséklet, így rendkívül költséghatékony
  • Egyenletes hőérzetet és ez által magasabb komfortérzetet nyújtanak.
  • Egészségmegőrző hatású, mivel a port nem szállítja a felszálló meleg levegő légmozgása
  • Zónafűtésre is alkalmas, vagyis egy nagy légtérben különböző mértékben fűtött zónák alakíthatók ki, ezzel is csökkentve az energiafelhasználást
  • Karbantartási igénye minimális, élettartama hosszabb az egyéb fűtési technológiákhoz viszonyítva

 

 

 

Ipari fűtés megoldások: ipari hősugárzó beltéren, ipari csarnokoban

 

Az ipari csarnokok, műhelyek, raktárak általában nagy belmagasságúak, de lehetnek egy vagy több oldalról nyitottak is. Hatalmas légterű helyiségek teljes felfűtése konvekciós fűtéssel (gázzal vagy levegőfűtéssel) költséges megoldás és felesleges is. Általában néhány ember dolgozik bennük, célravezetőbb és olcsóbb megoldás infra fűtést alkalmazni ezeknek a zónáknak a felfűtésére.

 

Az ipari elektromos hősugárzókat leggyakrabban

alkalmazzák.

ipari hősugárzó

 

Ipari fűtés megoldások: A kültéri infra fűtés

 

Az infra melegítő kültéri környezetben is kiválóan alkalmazható. A kültéri infra fűtés előnye a konvekciós (levegőt melegítő) fűtéssel szemben egyértelmű: A gázos fűtők csak a fűtőfejtől számított 1 m-es hatósugárban adják le fűtőteljesítményük java részét, és mint tudjuk, a meleg levegő felfelé száll. Ezzel szemben az infra melegítő bekapcsolás után azonnal meleget ad és nem a légkört, hanem a közelben levő testeket melegíti fel, így használata energiatakarékosabb, ráadásul magasabb komfortérzetet nyújt.

 

Az ipari hősugárzót vagy infra melegítőt a szükséges munkaterületre irányítva kültéren is egyszerűen megoldható, hogy kizárólag azt a területet fűtsük, melyre valóban szükség van, a levegőt és a többi területet egyáltalán ne.

 

 

 

 

 

A kültéri infra fűtés jellemző ipari felhasználási területei:

  • Építési területek infrafűtése
  • Autószerelő és egyéb nyitott műhelyek, csarnokok infrafűtése
  • Álattenyésztő telepek infrafűtése

 

A kültéri infra fűtés az ipari felhasználáson túl megfelelő méretezéssel alkalmas nem csupán lakossági célú teraszfűtésre, hanem vendéglátóhelyek teraszainak elektromos fűtésére is.

 

Ipari fűtés termékválasztékunk: infra hősugárzók és feketesugárzók (sötétsugárzók)